Aktivna hiša


Ta sistem povečuje vrednost in varnost vašega doma, omogoča prijetno in udobno življenje, z varčnejšo rabo energije pa bodo tudi življenjski stroški manjši. Pametna hiša vas bo ubogala in razvajala, hkrati pa skrbela za optimalno in gospodarno rabo energije.


FUNKCIJE INTELIGENTNE STAVBE (AKTIVNE HIŠE)


1. Upravljanje z razsvetljavo je ena od najobičajnejših funkcij v pametnih hišah. Ni več potrebe, da bi bila vsaka luč povezana le z enim stikalom. Prižigati, ugašati ali zatemnjevati jih je mogoče z različnih lokacij (na primer centralno ugašanje vseh luči ob odhodu iz hiše). Po vrnitvi domov se vam lahko s pomočjo senzorjev luči avtomatsko vključijo na hodnikih in stopniščih, ne pa tudi v prostorih, ki so osvetljeni z naravno svetlobo. Z različnimi načini osvetlitve prostora si lahko pričarate ambientalno atmosfero, ki je najprimernejša trenutni aktivnosti ali počutju. S pritiskom na gumb se luči postavijo v prednastavljeno stanje, spremeni se nastavitev gretja, zaklenejo se vrata ... (npr. scena »gledanje televizije«, scena »romantični večer« ...).

2. Upravljanje z ogrevanjem, prezračevanjem in hlajenjem je naslednja pomembna funkcija pametne hiše, ki lahko tudi največ prispeva k energetski varčnosti objekta. V vsakem prostoru, kjer ste, lahko ločeno nastavite želeno temperaturo. Režim gretja lahko programirate na fiksni urnik ali pa ga sproti prilagajate svojim aktivnostim, tako da varčujete z energijo v praznih prostorih ali kadar vas ni doma. Če ste zdoma, lahko s pomočjo telefona aktivirate ogrevanje, tako da vas ob vrnitvi pričakajo prijetno ogreti prostori. S senzorji CO2 in sistemom za prezračevanje lahko prostore avtomatsko prezračujete tudi, ko vas ni v prostoru; s tem se izognete prepihu. Ko odprete okno, se gretje samodejno izključi, ko pa ga zaprete, se gretje ponovno vključi. Na okna lahko namestite tudi žaluzije, rolete ali zavese z električnim pogonom. Z zunanjim vremenskim senzorjem (za veter, osvetljenost, dež) v prostorih vzdržujete nominalno osvetljenost (na primer za gledanje televizije). Ob neurju pametna hiša avtomatsko spusti rolete, zapre okna, dvigne žaluzije itd. Ko odidete iz hiše, z zaklepom ključavnice ali pritiskom ene tipke vključite alarm ter izključite vse luči in vtičnice, ki ste jih morebiti pustili prižgane.

3. Se vam je že zgodilo, da ste pozabili ključ? Za kontrolo dostopa lahko uporabite tudi skener prstnih odtisov, tipkovnico za vnos varnostne kode ali pa celo vaš mobilni telefon z Bluetooth komunikacijskim vmesnikom; vendar le, če prepozna, da je to res vaš mobilni telefon. Nepridipravi pogosto opazujejo, ali so stanovalci dlje časa od doma, preden se odločijo za »obisk«. S simulacijo prisotnosti (npr. dviganje rolet, prižiganje luči ...) lahko pričarate vtis, da ste doma tudi, ko uživate na počitnicah. Če pa vas kljub temu skrbi, kaj se dogaja doma, se lahko priključite na pametno hišo tudi preko spletne povezave ali mobilnega telefona in preverite, ali je vse v redu. V primeru alarma pa vam lahko pametna hiša posreduje SMS ali pokliče varnostno službo.

4. K varnostnim sistemom, ki jih je mogoče vgraditi v pametno hišo, spadajo tudi avtomatsko zaklepanje/odpiranje garažnih in dvoriščnih vrat, interfon, krmiljenje kamer itd.

5. Vas skrbijo internetni kriminalci, ki bi želeli vlomiti v informacijski sistem vaše pametne hiše, ki jo upravljate s pomočjo pametnih telefonov, tablic ali računalnikov povezanih v splet? Brez skrbi. Naredili bomo vse, da bodo internetna vrata ostala zaklenjena za vse nepridiprave.

6. V pametni hiši lahko upravljate tudi z avdio in video sistemi iz katerega koli prostora v hiši. Navadno so multimedijske naprave nameščene v enem prostoru, zvočniki pa so porazdeljeni po objektu. Glasnost in skladbo lahko izbirate z upravljalnikom, nameščenim na zidu v vsakem prostoru, ali pa z daljinskim upravljalnikom (IR, mobilni telefon, PC, iPad itd).

VAŠE POVPRAŠEVANJE:


M: 031 399 311


Email: info@testa.si


Vaše povpraševanje >

Montažne hiše Testa d.o.o.

Tomšičeva ulica 7
2000 Maribor
Slovenija

Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke